De dode hoek van klimaatmodellen  

Het is crisis. De politici zouden de noodtoestand moeten uitroepen, maar ze weten niet waarheen. Energie speelt zo’n hoofdrol in al onze wisselwerkingen dat ze die niet willen limiteren.

In dit boek wordt een totaal ander klimaat antwoord beredeneerd – nl. de AUTTOE-benadering – door diep in te gaan op het maatschappelijk krachtenspel waarbinnen de vraag naar energie wordt gegenereerd. Dat antwoord is 100% veiliger als de technologische waaghalserij waartoe wij nu door onze illusie-fabrieken (universteiten, hogescholen, TH's) – inspelend op onze energie-verslaving – worden verleidt.

In hun race naar voren – de energie-transitie dus – is niet ingecalculeerd dat ze via extreem innoveren wereldwijd de vraag naar energie dusdanig aanwakkeren dat het gebruik van fossiel alleen maar zal toenemen. Echter, de poten moeten nu van de gaspedalen af, niemand heeft nu nog een excuus, anders gaan we binnen vijf jaar door de rode streep, en hebben we totaal niks meer te willen. Greta Thunberg te Stockholm heeft gelijk, er is verrekte veel haast bij.

De AUTTOE-benadering ● is verrijkend ● veilig ● eist weinig besturing op ● is efficient op het punt van prioriteiten stellen ● lokaal toepasbaar ● en implenteerbaar met beschikbare techniek.
Deze stevige fundering én duidelijkheid van Auttoe maakt haar robuust bruikbaar als blauwdruk op onderhandelingstafels.

—————

Dit in november 2018 verschenen boek, uitgegeven in samenwerking met Boekenbent, is o.a. verkrijgbaar bij ako, bruna, libris.nl, bol, en amazon.

 

 

 

♦  All text contents are free to use
♦  Comments etc: ina@afwendbaar.nl
♦  This site doesn't use cookies
♦  and doesn't apply user tracking